Η Συλλογή Κειμηλίων της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Λίνδου περιλαμβάνει εξαιρετικά αντικείμενα τα οποία κατέληξαν στην Ενορία, κυρίως ως αγορές και αφιερώματα για τον εξοπλισμό του ενοριακού ναού και των υπόλοιπων ναών του οικισμού και έχουν σχεδόν στο σύνολό τους τελετουργική χρήση. Τα περισσότερα εκ των αντικειμένων είναι εξαιρετικής ποιότητος και μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, χωρίς να λείπουν και τα αντικείμενα λαϊκής τέχνης.

Η συλλογή εν συνόψει περιλαμβάνει: χειρόγραφα, παλαίτυπα, σπάνιο έντυπο ειλητάριο, φορητές εικόνες και αποτοιχισμένες τοιχογραφίες, ξύλινα και ξυλόγλυπτα εκκλησιαστικά αντικείμενα, αργυρά σκεύη και αργυρόδετα Ευαγγέλια, σταυρούς και εξαπτέρυγα λιτανείας, άμφια, πόρπες και υφασμάτινα λειτουργικά αντικείμενα, νομίσματα και κοσμήματα.

Γνωρίστε καλύτερα τα εκθέσιμα αντικείμενα και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά αξιοποιώντας τη δυνατότητα χρήσης των QR Codes. Οι πληροφορίες εμφανίζονται στην προσωπική σας συσκευή (κινητό/ tablet) μόλις σκανάρετε το ειδικό σήμα που βρίσκεται πλησίον του αντικειμένου που σας ενδιαφέρει.

Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στο σύνολο των εκθέσιμων αλλά και να δείτε τα μη εκθέσιμα αντικείμενα και να αντλήσετε πληροφορίες για αυτά μέσω όλων των οθονών αφής του μουσείου στην ενότητα «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ».