Ι.Μ. Τσαμπίκας

«Ένα Προσκύνημα με Πανορθόδοξη Εμβέλεια»

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τσαμπίκας βρίσκεται στην Αρχάγγελο της Ρόδου. Αποτελεί τον πρώτο κόμβο του δικτύου που τέθηκε σε λειτουργία και είναι επισκέψιμος.

Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιεράς Μονής Παναγίας Τσαμπίκας

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιεράς Μονής Παναγίας Τσαμπίκας βρίσκεται στην Αρχάγγελο της Ρόδου, στεγάζεται στο κτίριο «Οντάδες» και άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 2012. Θέμα της μόνιμης έκθεσής του είναι «Η Ιστορία και τα κειμήλια του προσκυνήματος της Ι.Μ.Παναγίας Τσαμπίκας και η πορεία της θρησκευτικής ζωγραφικής στο Ροδιακό χώρο».

Η έκθεση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες. Στην πρώτη ενότητα σκιαγραφείται σε αδρές γραμμές η ιστορική πορεία της Μονής και η συνύφανσή της με την ευρύτερη τοπική ιστορία, ενώ στην δεύτερη παρουσιάζονται τα κειμήλια της Ιεράς Μονής, η πλειοψηφία των οποίων αποτελεί αφιερώματα πιστών.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των αντικειμένων της συλλογής μπορείτε να αντλήσετε αξιοποιώντας τα QR Codes και με την χρήση του κινητού σας. Στους χώρους του μουσείου θα ανακαλύψετε επίσης «Ιστορίες πίσω από τα Αντικείμενα» και ψηφιακές εφαρμογές με πλούσιο πολυμεσικό υλικό.

Για τους μικρούς μας φίλους έχουν σχεδιαστεί μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα που προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα καθώς και «Το Τάμα», δανειζόμενη μουσειοσκευή με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Αναζητήστε το!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο: 2244022340