ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΟΔΟΥ

Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα

 

 

Το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα (Ε.Μ.Ι.) της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου είναι νεοσύστατο ίδρυμα (2008) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο λειτουργεί ως αυτοτελές και ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και αποτελεί το κατά διαδοχήν σχήμα του Ιδρύματος «Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Οι σκοποί του Ιδρύματος, όπως περιγράφονται και στον Κανονισμό ίδρυσης και λειτουργίας του, είναι η άσκηση σύγχρονης εκκλησιαστικής ποιμαντικής και επιμορφώσεως, κάτω από το πρίσμα της Ορθοδόξου Παραδόσεως και της παραδόσεως του Γένους, με κάθε πρόσφορο μέσο επικοινωνίας, ενημερώσεως και μορφώσεως. Τα κυριότερα έσοδά του προέρχονται από τις εισφορές της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου καθώς και από τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της.

Τα τμήματα του Ε.Μ.Ι. που έχουν ενεργοποιηθεί είναι:

  • Το Τμήμα Εκδόσεων, με την έκδοση του «Ροδιακού Λειμωναρίου»Λειτουργικό βιβλίο που περιέχει τις Ακολουθίες των Αγίων της Ρόδου, συγγραφέν υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ.Κυρίλλου.
  • Το Τμήμα Εκκλησιαστικού Μουσείου, με την δημιουργία νέου μουσείου στην Ιερά Μονή Τσαμπίκας, την επανέκθεση της συλλογής του Μουσείου της Ενορίας Λίνδου καθώς και με την σχεδιαζόμενη λειτουργία Δικτύου Μουσείων στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου
  • Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Ρόδου
  • Το Τμήμα Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων, με την κατ' έτος φιλοξενία πλέον των 500 παιδιών.